Dirigent fanfareorkest

3T3A4421b

Dirigent Anne van den Berg

Het fanfareorkest heeft de 11e dirigent in haar geschiedenis: Anne van den Berg uit Hattem. Hij leidt het fanfareorkest van Ad Astra sinds september 2013.

Anne begon zijn muzikale loopbaan op 7 jarige leeftijd bij CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde. In 1999 begon Anne zijn trompet studie aan het conservatorium en behaalde in 2004 zijn 1e fase diploma trompet bij Jos Verspagen. Daarna studeerde Anne 2e fase trompet bij Jos Verspagen, Andre Heuvelman en Ad van Zon. Op zijn cv prijken optredens als trompettist bij de musicals Hello Dolly, Annie en Grease. Ook was hij enkele jaren eerste trompettist van het Trompetterkorps der Bereden Wapens.

Anne kreeg zijn eerste directieles van zijn opa, Henk van Loo Sr. in 2003. In 2004 begon hij zijn Hafabra-directie studie en behaalde in december 2008 zijn 1e fase Hafabra-directie diploma bij Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Anne van den Berg werd met twee van zijn orkesten nationaal kampioen op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK2015, NBK2018 en NBK2019) en de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK2016). Ook werd hij wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours (WMC2017).

Momenteel is Anne, naast Ad Astra, dirigent bij fanfare De Hoop te Stellendam, brassband Pro Rege te Heerenveen, brassband Soli Brass te Leeuwarden en fanfare David Oosterwolde.