Dirigent jeugdorkest

Dirigent Ron van Duffelen

Dirigent Ron van Duffelen

Ron begon zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd aan de muziekschool in Gorinchem. Al tijdens de AMV (Algemene Muzikale Vorming) lessen kreeg hij zijn eerste trompetlessen van zijn opa en en vervolgens bij Arnold Wentink, Ben Ruisink en Harmen Klaver. Vanaf 1980 speelt Ron trompet bij Ad Astra.

Na zijn dienstplicht is hij op 21-jarige leeftijd schoolmuziek en Ha/fa-directie gaan studeren aan het Utrechts en later het Hilversums Conservatorium. De opleiding Ha/Fa-directie heeft Ron gevolgd bij Gert Buitenhuis, voormalig dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 1988 is hij begonnen met dirigeren bij het jeugdorkest van Ad Astra.

Momenteel is Ron werkzaam als afdelingsleider op het Merewade College in Gorinchem en is hij als dirigent verbonden aan fanfare Wilhelmina te Herwijnen en het jeugdorkest van Ad Astra. Tevens is hij met zijn professionele kennis uitermate betrokken bij het organiseren van concerten, maken van muziekkeuzes voor het fanfareorkest alsmede het werven van jeugdleden op basisscholen.