Stichting Muziekonderwijs Lingewaal (MOL)

MOL

MOL

Muziekonderwijs in gemeente Lingewaal
Sinds september 2013 verzorgen de vier muziekverenigingen in Lingewaal hun eigen muziekopleiding vanuit de Stichting Muziekonderwijs Lingewaal (MOL). De combinatie van vrijwilligers vanuit de verenigingen in samenwerking met conservatorium-geschoolde docenten, maakt het mogelijk tegen een gunstig tarief muzieklessen te volgen van hoge kwaliteit.

De enthousiaste docenten geven les op de instrumenten die voorkomen in een fanfareorkest en brassband zoals we die hebben in Lingewaal, te weten: diverse slagwerkinstrumenten, cornet, trompet, bugel, hoorn, bariton/euphonium, trombone, bastuba en saxofoon. De leerlingen krijgen een instrument van de vereniging in bruikleen.

Muzieklessen voor jong en oud
Leerlingen krijgen wekelijks lessen van 20 à 30 minuten. De leerlingen zijn lid van een van de muziekverenigingen in Lingewaal en worden opgeleid voor het opleidings-/jeugdorkest en daarna het basisorkest van de vereniging. Ook worden de lessen gevolgd voor het behalen van de landelijke erkende KNFM-diploma’s.

Samen muziek maken in een orkest
Bij alle muziekverenigingen is het al vrij snel mogelijk om naast het volgen van lessen samen te gaan spelen in een opleidings-/jeugdorkest. Het is altijd verrassend om te zien hoe snel je samen mooie muziek kunt maken en hoe dat de ontwikkeling ten goede komt.

Jaarlijks vindt er een zogenaamde Play-In plaats, waarin alle leerlingen uit Lingewaal een dag samenkomen om muziekwerken te studeren en uit te voeren tijdens een afsluitend concert. Ook organiseert MOL voorspeelavonden, waarin individuele leerlingen of kleine ensembles kunnen laten horen wat zij al kunnen op hun instrument.

Interesse?
Heb je belangstelling voor de muzieklessen van MOL? Neem dan nu contact met ons op!

Oh ja, vergeet MOL niet te liken op Facebook!