Jonge jubilarissen bij Ad Astra


Op zaterdag 11 maart gaven het leerlingenorkest, slagwerkensemble en fanfareorkest van Ad Astra hun jaarlijkse Voorjaarsconcert voor het trouwe thuispubliek. Het leerlingenorkest onder leiding van Ron van Duffelen is een volwaardig orkest geworden met inmiddels ervaren jeugd en nieuwe leerlingen. Het slagwerkensemble is onder leiding van John Derks het niveau van een drumband al jaren ontstegen. Ieder jaar weet deze groep muzikanten het publiek te verrassen met een voordtreffelijk programma. Afgelopen zaterdag werd het ensemble zelfs uitgebreid met een synthesizer, basgitaar en bastuba. Het fanfareorkest bracht een afwisselend programma onder leiding van interim-dirigent Matthijs van Ganzewinkel.

Extra feestelijk werd de avond door de huldiging van drie jonge verenigingsleden. Saxofonisten Genvieve van der Lek, Lot van Duffelen en trombonist Gijs van Duffelen werden gehuldigd voor hun 12,5 jarig lidmaatschap van Ad Astra.