Geslaagd voorjaarsconcert Ad Astra

Jubilarissen Hennie Eissens en Herman van Iperen

Jubilarissen Hennie Eissens en Herman van Iperen

Afgelopen zaterdag gaf muziekvereniging Ad Astra haar jaarlijkse voorjaarsconcert in het 125- jarige dorpshuis. Allereerst liet het leerlingenorkest horen welke ontwikkeling zij het afgelopen jaar hebben doorgemaakt. Al meer dan 25 jaar bereidt dirigent Ron van Duffelen met dit orkest de jonge muzikanten voor op toetreding tot het fanfareorkest. Vervolgens werden twee leden gehuldigd. Hennie Eissens ontving de Ad Astra-speld voor haar 25-jarig lidmaatschap en Herman van Iperen ontving deze voor zijn 12,5 jarig lidmaatschap. De slagwerkgroep, onder leiding van John Derks, vervolgde het concert met een melodisch programma. De laatste jaren heeft de drumband zich getransformeerd tot een veelzijdige slagwerkgroep. Na de pauze zette het fanfareorkest onder leiding van Anne van den Berg het programma voort. Ditmaal stond het orkest voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigent. De ambitieuze Van den Berg heeft het orkest in zijn eerste halfjaar sterke vorderingen laten maken.

Na de zomer zal dit getest worden wanneer het fanfareorkest op 11 oktober 2014 deelneemt aan de BetuweCup te Geldermalsen. Daarnaast is het orkest uitgenodigd om onderdeel uit te maken van de hoogwaardige concertreeks HRFSTWND. Een initiatief waarbij uitverkozen amateurorkesten concerteren met een professioneel orkest. Op 14 december 2014 zal Ad Astra optreden in de Agnietenhof te Tiel.

Het concert werd mede mogelijk gemaakt door Winkelcentrum Europaplein te Leerdam.