Wederom winst voor Ad Astra op Streekfestival

Ad Astra Streekfestival 2019

Streekfestival Bodegraven 2019

Na de succesvolle deelname van vorig jaar reisde het fanfareorkest van Ad Astra afgelopen zaterdag wederom af naar Bodegraven om deel te nemen aan het Streekfestival. Ad Astra bracht onder leiding van dirigent Anne van den Berg twee werken ten gehore; Ouverture Concertante van Rob Goorhuis en Circe van Kevin Houben. De uitvoering werd gejureerd door Dick Bolt en Rob Goorhuis. Zij beloonden Ad Astra met een puntentotaal van 87,5. Een evenaring van het puntenresultaat in 2018 en wederom de hoogste score van het festival.

Het uitvoeren van een werk van een van de juryleden is altijd een gewaagde keuze. Jurylid en componist Rob Goorhuis schreef Ouverture Concertante al in 1994 maar liet in zijn rapport weten te hebben genoten van de uitvoering. “Ik wist niet meer dat het zó mooi was.”